Een nieuw ontmoetingscentrum!

19 September 2018

Een nieuw ontmoetingscentrum!

We willen het oud gemeentehuis een nieuwe bestemming te geven!

Een nieuwe ontmoetingscentrum in het hart van Londerzeel ?!

 

Gisteren waren we met Groen aanwezig op het JAL-debat in Sint-Jozef. Het was een interessant debat met de verschillende politieke partijen van Londerzeel. We danken de jeugd van Londerzeel om deze debatavond te organiseren.

Tijdens deze avond lanceerden we één van onze ideeën om de jeugd van Londerzeel een plaats te geven om elkaar te ontmoeten. Hiervoor keken we naar de reeds beschikbare gebouwen van onze gemeente. We stootten snel op een gebouw waar menig Londerzelenaar vaak passeert en dat langzaam aan verloedert; Het oud gemeentehuis!

Ons voorstel: We willen het oud gemeentehuis een nieuwe bestemming te geven!

Ons "masterplan" is het onderbrengen van het jeugdhuis ODT en nieuwe polyvalente zalen in het oude gemeentehuis. 

Eerst en vooral willen we het voortbestaan van het jeugdhuis Onder Den Toren garanderen. De grootste kost van het jeugdhuis is het huren van het pand. Er is ook weinig plaats om verbeteringen aan te brengen, aangezien het gebouw niet in bezit is van het jeugdhuis of de gemeente. Wij willen dit anders! Doordat de gemeente het oude gemeentehuis ter beschikking stelt aan ODT zal er meer financiële ademruimte zijn voor het jeugdhuis en is het voortbestaan van ODT gegarandeerd.

Daarnaast willen we in het oude gemeentehuis ontmoetingsruimtes installeren voor de jeugd van Londerzeel. Het gebouw met zijn historische waarde mag volgens ons niet verkocht worden! Met de nodige investeringen willen we, naast het onderkomen van jeugdhuis ODT, verschillende ontmoetingsruimten creëren voor de jeugd in Londerzeel. 

We denken hierbij aan een plek waar schoolgaande studenten kunnen blokken, leerlingen van de middelbare scholen 's middags een plek vinden om te ontspannen, een plaats waar niet-georganiseerde jeugd op een zondag kan samen komen, een repetitieruimte in de kelder van het gebouw, etc.

Het gebouw (jeugdhuis en ontmoetingsruimten) zou echter niet enkel voor de jeugd zijn! We willen inzetten op het verbinden van verschillende generaties. We zouden bijvoorbeeld ouderen willen motiveren om een vieruurtje klaar te maken voor blokkende studenten, informele computerhulp laten organiseren door jongeren aan mensen die minder goed overweg kunnen met een computer, etc.                                                

Ideeën genoeg!

Wij zien tal van mogelijkheden voor het oude gemeentehuis! Hopelijk kunnen we dit prachtige gebouw in hartje Londerzeel behouden en inzetten voor alle Londerzelenaars.

Geprikkeld door dit idee? Geef je mening en laat van je horen!