Eerlijker

20 December 2017

Eerlijker

Elke burger moet een eerlijke kans krijgen om zijn dromen waar te maken. Zorgen dat iedereen mee kan, dat is waar politiek om draait. Wij doen het niet voor onszelf, maar voor jou.

Londerzeel heeft nood aan veel meer BETAALBARE WONINGEN en sociale woningen. Of je nu koopt of huurt, iedere Londerzelenaar heeft recht op een budgetvriendelijke woning. Groen Londerzeel wil dat met kleine en grote projectontwikkelaars en verhuurders aanpakken.

Onze streek bruist, en dat hebben ondernemers van het hele land en ver daarbuiten begrepen. We geven zuurstof aan lokale bedrijven, kmo’s en winkels door lokale ondernemingen te betrekken bij alle aanbestedingen en gemeentelijke acties. Zo stimuleren we de KORTE KETEN en kopen mensen dicht bij huis.

We moedigen de aankoop van lokale landbouwproducten aan in scholen, gemeentelijke diensten en pleiten voor een afvalbeleid gericht op bewustwording en voorkomen.

Ook in Londerzeel groeien te veel kinderen op in armoede. En dat laat een heel leven sporen na. ARMOEDE moet de wereld uit. Groen werkt mee een kader uit om de kinderarmoede in Londerzeel aan te pakken.

Jij bepaalt mee hoe Londerzeel er morgen uitziet, daarom moet ons gemeentebestuur actief luisteren naar burgers. Achterkamerpolitiek is volledig verleden tijd: INSPRAAK en transparantie zijn de norm.

 

Lees ons volledige programma in 3 thema's:

MENSELIJKER

  1. Een menselijke en sociale gemeente
  2. Een fiets- en wandelvriendelijke gemeente

GEZONDER

  1. Een groene en diervriendelijke gemeente
  2. Een ruimtelijk goed georganiseerde gemeente

EERLIJKER

  1. Een gemeente die luistert en ondersteunt
  2. Een verdraagzame en solidaire gemeente